Ne činite zlo – na putu Engleska (3)

200810112227.jpg

Sa takmičenja – via OnTrackAthletics.co.uk web sajta

Pre 10 godina (cca 1998) bio sam gost kompanije Eveque, proizvođača sportske opreme za decu. Svrha je bila uvođenje vrhunskih sportskih učila u srpsko obrazovanje za decu od 4 do 16 godina starosti.

Ne budi zao – je osnovno geslo Google-a.

Eveque je osnovao George Bunner, razvijajući ideju o tome kako sportsku opremu prilagoditi mlađoj deci i pokazati im lepote atletike i sporta generalno. Sva postojeća oprema za atletske aktivnosti je usmerena za korišćenje od strane starije dece, mora se pažljivo koristiti i može dovesti do povreda (razmislite o preponama, diskovima, kuglama, kopljima…).

Praveći modifikovanu opremu od raznih vrsta sunđera, celokupan atletski program je prilagođen klincima, bezbedan je i može se koristiti u svim prilikama.

Jedna stvar je napraviti opremu, a kompletno druga priča je, duže od 15 godina, utrti put nacionalnom programu razvoja dece prema programu ove kompanije i fondacije i isto tako stići do svetski priznatog programa uvođenja atletike u škole.

Kompletna proizvodnja i prodaja se upućuje u promociju i održavanje programa. Fabrika i poslovi obezbeđuju razvoj  tog malog grada na zapadu Engleske a vizija i ideje Džordža čine svet boljim mestom.

Ne budite zli – napravite nešto što može pomoći zajednici i učiniti svet boljim – moguće je na 1001 način.