…a moja Barbika će imati iPhone… – veče u životu srpske kompanije (7)

200901261100.jpgJedne večeri, kolegi je došla ćerka od 10 godina u kancelariju. Izvadila je svoj iPod i priključila ga da se napuni strujom. Zatim je otišla na svoj Facebook nalog i videla šta ima novo. Par klikova dalje su je odvele na stranice sa najnovijim vestima o grupi Rebelde (nije birala španski ili engleski sadržaj).

Posle iskazane želje za pravljenjem teen magazina (koji bi uređivala sa svojim drugaricama) došli smo do zaključka da u stvari njoj treba blog sa više autora. Tako da je ponosan otac dobio zadatak da uradi dizajn.

U svakom slučaju – neverovatna je količina tehnologija koje je 10-togodišnja devojčica usvojila i koristi ih u svakodnevnom životu.

Po poslednjem istraživanju mreže za bezbedno učenje dece, devojčice daleko više koriste računare i nove tehnologije u svakodnevnom životu.

Da li to znači da se dečaci samo igraju i ne nalaze računare interesantnim za socijalizaciju?

Samo istraživanje nije okrenuto samo deci već i roditeljima, i načinu na koji se uključuju u edukaciju dece.

„Jasno je iz istraživanja da je Internet dobio bitno mesto u dnevnim aktivnostima dece. Skoro sva deca koja su bila deo istraživanja koriste Internet sa svojim roditeljima. Njihove majke su posebno uključene pri radu na domaćim zadacima i formalnom obrazovanju kao i pri radu na bezbednosti pri korišćenju. Očevi se uključuju u manjoj meri ali navode decu na zabavne sadržaje i pomažu im u hobijima.“ – Robert Hart, direktor istraživanja

Stižu nam generacije koje tehnologiju posmatraju na potpuno drugačiji način.

Download prezentacije | Download filma | Link ka stranici