Preduzetnički sat – prva četvrtina (jesen)

Koga ćete zvati kada trebate pomoć?

Prošla je sreda i tri termina. Nažalost počeli smo bez prvog sagovornika (Marko) koji se nije pojavio niti javio da ne stiže.

Sledeći je bio Veroljub iz ekipe Trčanje.rs sa pitanjem realnosti ideje. Kako to obično biva, odgovor na pitanje je već bio pred očima i bili su potrebni parovi očiju da vide pravu snagu pokreta koji je Veroljub pokrenuo sa svojim prijateljima. Naša pomoć je došla u trenutku kada je ideja bila u povoju i mislimo da je pomogla u smanjenju gubljenja vremena.

Zatim nam je stigao Srđan sa svojom Android aplikacijom i željom za komercijalizacijom. Ono što je bitno kakva god da je aplikacija ili ideja – postaviti realno pitanje samom sebi kao roditelju te ideje

Da li imam proizvod ili sjajnu (i malo veću) funkcionalnost? Da li želim da pravim zatvoreni ili otvoreni sistem?

Srđan je uradio veliki posao i sada je potrebno otvoriti ideju svetu. Puno sreće.

Comments 2

 1. veroljub

  Dragi Ivane,

  Hvala na prijemu i tvom i vašem doprinosu u opšte razvoju preduzetničke kulture u našoj zemlji.

  Imati ovakvu mogućnost je svakako sjajna prilika, posebno za mlade koji dosta toga uče na faksu, ali nemaju dodira sa ljudima iz branše.

  Vaša pomoć je u stvari potvrda pitanja koje i sam imam sada pred kraj godine postavljam, a u pitanju su planovi i neke straeteške odluke o biznisu. Ima tu dosta uvida sa moje strane.

  Moj predlog za unapređenje preduzetničkog sata jeste agenda, tj cilj sastanka koji bi se definisao na početku sastanka ili još bolje putem emaila ranije, kako bi onda sastanak imao jasan tok i fokus.

  Ovako mi ostaje utisak da sam mogao mnogo više da dobijem od vas, što je naravno moja greška :))

 2. Post
  Author
  Ivan Rečević

  Istina živa. Stim da se trudimo da dobijemo što više od osobe(a) sa druge strane. Obožavamo da se bacimo na realne probleme i ideje ali i na cifre. Blaga struktura će postojati. U ovom trenutku ljudi teško mogu da se organizuju da urade to na pravi način.

Ostavi komentar