Preduzetnički sat – druga četvrtina (jesen)

Nijedan čovek nije ostrvoDžon Don (Meditacija XVII)

Cranberry Man

Sam svoj majstor – Čovek prikazuje kako se skupljaju brusnice – TAHbKA via Flickr (CC BY-NC 2.0)

Drugi termin ovog preduzetničkog sata (termina) je započeo kao prethodni sa nepojavljivanjem prve osobe iz tehničkih razloga (nema interneta). Uspeli smo da se organizujemo za drugi termin.

Nakon toga nam je došao Nikola sa svojim apsolutno hit projektom gazdarica.rs koji pokušava da reši problem svih ljudi koji žele da iznajme stan. Ovaj projekat krase entuzijazam i apsolutni slučaj startapitisa. Ali, nismo se bavili samim portalom ili funkcionalnostima. Bavili smo se održivošću samog projekta i pronalaženju načina kako projekat staviti na zdrave osnove kako ne bi bio trošak već samoodrživ. Mnogo ideja i puno puteva. Nikola sa svojom ekipom ima ozbiljan razgovor o tome kuda i na koji način dalje.

Na kraju – razgovarali smo sa Milanom o projektu volimradio.rs o kome sam čuo na ovogodišnjem BlogOpenu. Pored ovog projekta razgovor je skrenuo i ka portalu mojedete.rs koji deli istog vlasnika. Jedan od problema sa kojima se vlasnici projekata susreću (je) su finansije i razumevanje kako funkcionišu agencije koje prodaju reklamni prostor (ovakvi portali uglavnom imaju jedan izvor finansiranja a to su reklame). Pokazali smo skeptičnost po pitanju troškova tj shvatanju šta troškovi jesu. Naši predlozi po pitanju testiranja mogućih prihoda su već danas implementirani i pušteni u testiranje. Naš glavni komentar je bio:

Ne veruj svemu što piše jer možda radiš u niši koja još uvek nema pravila – napravi ih na osnovu testiranja.

Nalazimo se na pola ovog puta. Idemo dalje.