Measurement protokol i Google Analitika

Google Analitika i Measurement protokol – 301

Map Unavailable

Datum/Vreme
Date(s) - 01/08/2017
15:30 - 20:30

Lokacija
Beograd centar

Kategorije

Google Analitika i measurement protokol idu ruku pod ruku i nerazdvojni su parneri. Zašto?

Svi podaci koje JS kod Google Analitike sakupi iz browser-a korisnika, transformišu se u measurement protokol parametre i šalju serverima Google Analitike. Šta to znači? Vi možete slati podatke kako baš vi želite i na način koji vama prija. Jedan od primera je situacija kada želite da pratite ljude koji koriste adblocker-e, ili želite da šaljete informacije sa POS (point of sales) terminala Google Analitici, ili jednostavno želite da pratite korišćenje bilo kog uređaja u kući koji ima pristup internetu.

Mogućnosti su neograničene i zavise samo od vaše mašte.

Google Analitika i Measurement protokol – 301

Kako se podaci formiraju, sakupljaju, transformišu, do toga kako se kreiraju pravilni parametri koje će Analitika prihvatiti i kako će biti snimljeni u bazu Google Analitike – su elementi ovog treninga. Rešavanje problematičnih situacija koje imate u biznisu i implementacija naprednog merenja uz pomoć measurement protokola.

Za koga je ovaj trening i šta ćete naučiti

Google Analitika i measurement protokol je trening za ljude koji imaju iskustvo sa programiranje web i mobilnih aplikacija kao i web sajtova (JS, PHP, Java, Objective C, Swift, server side scripting). Integracije koje nisu svakidašnje i one koje zahtevaju napredno praćenje. Jedan od primera su i terminali na mestima prodaje koji u slučaju da su priključeni na internet – mogu da šalju informacije o kupovinama Google Analitici.

 • Model sakupljanja podataka Google Analitike
 • JavaScript biblioteke
 • Mobilne biblioteke (SDK)
 • Događaji i obogaćivanje podataka
 • Ecommerce i enhanced ecommerce
 • Održavanje sesija kada se ne aktivira JS kod (adblokeri)
 • Sakupljanje podataka sa offline mesta prodaje
 • Struktura measurement protokola
 • Pravila pri formiranju measurement protokola
 • Backend procesiranje JS parametara
 • API pozivi i integracije

Predznanje koje trebate da imate?

Kako se trening zasniva na implementaciji JavaScript kodova, backend procesiranju, zaštiti podataka, modela web browser-web server i razumevanju bezbdnosti web browser-a modela, neophodno vam je malo naprednije znanje o web programiranju, programiranju mobilnih aplikacija kao i JavaScript-u. Neophodno je da imate pristup Google Analitici, web serveru, web servisima koje koristite ili uređeajima, kojima  možete pristupiti i implementirati sve neophodne elemente.

Šta ćete poneti sa treninga?

Ponećete sve materijale, snimak treninga (iz ugla predavačevog računara sa audiom) kao i dodatne dokumente koji će vam pomoći u implementaciji Google Tag menadžera.

Vreme, trajanje, mesto i osveženje

Za sve one koji imaju obaveze, ovo će biti nalik poslepodnevnoj školi. Od 15:30 do 20:30 časova (uz manje pauze i možda duže), na lokaciji do koje možete stići kolima i na miru parkirati bez brige. Osveženje je obezbeđeno.

Da li postoji bolja cena?

Postoji. Ukoliko imate prijatelja ili kolegu sa kojim želite da dođete zajedno – postoji popust za grupe koje počinju od dvoje. Popust za dve osobe je 10%. Ako se prijavite ranije (cena za ranoranioce) zaista možete kupiti kotizaciju po super ceni. Sva komunikacija putem emaila (sistem za onlajn registraciju ima problema) na trening at gaia.rs. Ukoliko ste dobili kupon – spomenite ga u emailu.

Postoji opcija za startup-ove koji žele da pošalju timove (više ljudi). Broj startup-ova je ograničen na 2 (maksimalno 3 osobe po timu). Mogu prisustvovati svo troje ili samo jedan na bilo kom treningu po standardnoj ceni kotizacije za jednu osobu. Uslov je da obezbede informaciju o  pravnom licu koje su kreirali i dobili prvu investiciju. Svi detalji o opciji za startup-ove putem emaila trening at gaia.rs.

Opcija za studente se svodi na 30% nižu cenu od standardne cene uz obezbeđivanje informacije o upisanom semestru 2016/2017 godine. Master i doktorske studije nisu uključene u ovaj popust.

Sve cene su bez obračunatog poreza na dodatu vrednost (PDV) koja se obračunava na kraju.

Pregled cena za sve treninge.

Ovo mogu naći i na YouTube-u

Naravno. Osnovne (baš osnovne) stvari smo i mi snimali. Imate i sjajne kanale koje možete pogledati (preporučujemo MeasureSchool odlični su). Mi nudimo kompletan program (pored 101 tj opšteg znanja) koje ćete retko gde naći.

Ko je vaš trener?

Google sertifikovan trener

Google sertifikovan trener za marketing rešenja i Partnerski program

Trening vodi Ivan Rečević, Google sertifikovani trener, sa preko deceniju iskustva u sakupljanju, analizi i obradi podataka, digitalnom marketingu. Prvi B2B web servis kreirao je pre više od 10 godina koji je i danas u upotrebi. Više od 7 godina se bavi analitikom i tumačenjem podataka za klijente širom sveta.

Odricanje od odgovornosti

Gorenaveden trening nije sponzorisan od strane kompanije Google. Svi sadržaji su kreirani od strane kompanije Gaia Consulting d.o.o. Naziv „Google Analitika“ i „Google Analytics“ su vlasništvo kompanije Google.