google tag menadzer implementacija

Google Tag menadžer implementacija – 201

Map Unavailable

Datum/Vreme
Date(s) - 27/07/2017
15:30 - 20:00

Lokacija
Beograd centar

Kategorije

Šta je Google Tag menadžer implementacija? Jasan i efikasan trening implementacije tag menadžment rešenja kompanije Google. Sve od funkcionisanja, implemenacije, prepreka, izazova pa do realnih tehnika implemenacije. Ovaj alat je srce svake digitalne agencije koja se bavi oglašavanjem i marketingom po učinku (performance marketing).

Google Tag menadžer implementacija – 201

Od segmenata, filtriranja i eksportovanja podataka, i onda do tumačenja cifara – predstavlja put analitičara. Svako ko je ikada tumačio cifre i na osnovu njih donosio odluke ili zaključke, će voleti ovaj trening. Fokusirano bavljenje podacima i šta oni predstavljaju je neophodan element svakog online biznisa.

Za koga je ovaj trening i šta ćete naučiti

Google Tag menadžer implementacija – 201 je trening za ljude koji se bave tehničkom stranom priče unutar digitalnih agencija kao i programerima u startup-ovima. Cilj je preneti poslovne zahteve klijenata i menadžmenta unutar logike Google Tag menadžera kako bi se podaci unutar Google Analitike (i drugih alata koje koristite u svom portfoliju servisa) obogatili na pravi način i analitičari analizirali sa sigurnošću i kako treba.

 • Model funkcionisanja Gooogle Tag menadžera (ili bilo kog tag menadžment sistema)
 • Markeri (tagovi), okidači (triggers) i promenjive (variables)
 • Radna površina (workspace)
 • Proces rada unutar Google Tag menadžera
 • Definisanje elemenata na osnovu poslovnih zahteva
 • Sagledavanje tehnološkog skupa servisa i tehnologija (technology stack)
 • Implementacija Google markera (Analytics, AdWords, Remarketing, Conversions, Optimize)
 • Obogaćivanje markera
 • Napredne funkcije standardnih markera
 • Sve tajne dataLayer-a
 • Skrejpovanje (scraping) vs JSON objekata koje isporučuje web sajt
 • Stvaranje dataLayer sadržaja i korišćenje u upravljanju podacima
 • Preciznije sakupljanje podataka uz beacon, callback, cookie, localStorage i sessionStorage

Predznanje koje trebate da imate?

Kako se trening zasniva na implementaciji JavaScript kodova, modela web browser-web server i razumevanju DOM modela, neophodno vam je osnovno znanje o web programiranju i JavaScript jeziku . Neophodno je da imate pristup Google Tag menadžeru web sajta kome možete pristupiti i implementirati sve neophodne elemente.

Šta ćete poneti sa treninga?

Ponećete sve materijale, snimak treninga (iz ugla predavačevog računara sa audiom) kao i dodatne dokumente koji će vam pomoći u implementaciji Google Tag menadžera.

Vreme, trajanje, mesto i osveženje

Za sve one koji imaju obaveze, ovo će biti nalik poslepodnevnoj školi. Od 15:30 do 20 časova (uz manje pauze i možda duže), na lokaciji do koje možete stići kolima i na miru parkirati bez brige. Osveženje je obezbeđeno.

Da li postoji bolja cena?

Postoji. Ukoliko imate prijatelja ili kolegu sa kojim želite da dođete zajedno – postoji popust za grupe koje počinju od dvoje. Popust za dve osobe je 10%. Ako se prijavite ranije (cena za ranoranioce) zaista možete kupiti kotizaciju po super ceni. Sva komunikacija putem emaila (sistem za onlajn registraciju ima problema) na trening at gaia.rs. Ukoliko ste dobili kupon – spomenite ga u emailu.

Postoji opcija za startup-ove koji žele da pošalju timove (više ljudi). Broj startup-ova je ograničen na 2 (maksimalno 3 osobe po timu). Mogu prisustvovati svo troje ili samo jedan na bilo kom treningu po standardnoj ceni kotizacije za jednu osobu. Uslov je da obezbede informaciju o  pravnom licu koje su kreirali i dobili prvu investiciju. Svi detalji o opciji za startup-ove putem emaila trening at gaia.rs.

Opcija za studente se svodi na 30% nižu cenu od standardne cene uz obezbeđivanje informacije o upisanom semestru 2016/2017 godine. Master i doktorske studije nisu uključene u ovaj popust.

Sve cene su bez obračunatog poreza na dodatu vrednost (PDV) koja se obračunava na kraju.

Pregled cena za sve treninge.

Ovo mogu naći i na YouTube-u

Naravno. Osnovne (baš osnovne) stvari smo i mi snimali. Imate i sjajne kanale koje možete pogledati (preporučujemo MeasureSchool odlični su). Mi nudimo kompletan program (pored 101 tj opšteg znanja) koje ćete retko gde naći.

Ko je vaš trener?

Google sertifikovan trener

Google sertifikovan trener za marketing rešenja i Partnerski program

Trening vodi Ivan Rečević, Google sertifikovani trener, sa preko deceniju iskustva u sakupljanju, analizi i obradi podataka, digitalnom marketingu. Prvi B2B web servis kreirao je pre više od 10 godina koji je i danas u upotrebi. Više od 7 godina se bavi analitikom i tumačenjem podataka za klijente širom sveta.

Odricanje od odgovornosti

Gorenaveden trening nije sponzorisan od strane kompanije Google. Svi sadržaji su kreirani od strane kompanije Gaia Consulting d.o.o. Naziv „Google Analitika“ i „Google Analytics“ su vlasništvo kompanije Google.