Nekako će da se reši… šta…!

Posle predavanja Dejana Nikolića na Etrgovini 22.aprila (E-commerce u Srbiji: Od raja do pakla i nazad) poželeo sam da komentarišem ali je koncept Etrgovine takav, da vremena za to nema.

Izgledalo je šaljivo, cinično na sopstveni račun ali ukus u ustima je sada ok gorak posle drugog slušanja.

Prezentacija

Adria Media je velika izdavačka kuća koju percipiraju kao bitnog igrača u štampanim medijima i reči koje izgovore imaju težinu. Kada tako renomirana organizacija prikaže studiju slučaja o pokušaju online prodaje proizvoda (dizajnirani elementi koji se prodaju uz časopis) i planu prodaje (koji kao da ne postoji) izgovori sledeću rečenicu o momentu kada ne kontrolišu situaciju sa prodajom:

Nekako će da se reši

to šalje pogrešnu poruku svima onima koji i razmišljaju o online biznisu da moraju da se pripreme na svaki mogući način za svaku situaciju. Jer i najgori plan je i dalje plan na osnovu kog može da se radi.

Komentar kolege posle predavanja je bio

ne počinješ pametno i završiš glupo

Update: nakon malo više komunikacije sa Dejanom Nikolićem koja nam se nije dala na Paliću, shvatio sam da pripadam manjini koja je pogrešno shvatila kompletnu prezentaciju.

Sigurno sam očekivao „oštriju“ priču i drugačiji ton zbog same teme.

Hvala Dejanu na ukazanom vremenu i komentarima. Jer

nema o’ruk sistema i oslanjanja na sreću

4 коментара

 1. I ja kad sam gladna veoma sam nervozna, ali kapiram da ste ovaj put omašili poentu – rekao Dejan Nikolić da je „e-commerce je viagra“… e sad što publisher nije retail, to je druga priča.
  Ja cenim iskrenost ovog predavanja i, valjda pošto nisam prvi put na e-trgovina, nekako ne kačim ta značenja o pogrešnim porukama.
  Mnogo je manje zlo nedorečena prezentacija (što je ovo čini mi se slučaj) nego pogrešni podaci, to je ozibljno alarmantno.
  Ja bih ubuduće najradije „tagovala“ predavače nekim bojama – zeleno za biznis, crveno za teoretičare i skupljče informacija. Ćisto da ne bude zabune – podaci koje imaju firme koje sve to što se evanđelizuje zapravo i RADE su bitno drugačiji od podataka bilo koga ko se time bavi iz hobija, zbog studija ili kakvog nepraktičnog i netržišnog razloga….
  Dakle dve boje za predavače – imaš iskustvo, nemaš.
  Što se Dejana Nikolića tiče – cant get any greener…

 2. Poenta jeste omašena. Nakon razmene sa Dejanom shvatio sam da pripadam manjini koja nije shvatila kako treba.
  Očekivanja su bila okrenuta malo ozbiljnijoj postavci, ali nema ništa loše ni u opuštanju publike.
  Hvala

Затворено за коментаре.

Exit mobile version