Mitovi i legende blogovanja – Novac (1)

Krik propasti
Dobar glas daleko se čuje

Samo da mistifikujem i objasnim šta sve blogovanjem/tvitovanjem možete da dobijete ili uzalud čekate.

Prva tema je Novac.

Novac

Novac od AdSensa i nekih drugih sistema koji daju novac od klikova zainteresovanih posetioca nećete videti.

U stvari, videćete ako imate sadržaj na jeziku koji ima veću pokrivenost i veću publiku. Blogovanje na srpskom vam neće doneti novce, uglavnom  čitanja i prepoznatljivost. Odličan sadržaj donosi publiku, praćenja na Tviteru, lajkove na Fejsbuku i to je to.

Neke novce možete zaraditi člancima preporuke i promocijom. I to je to.

Napravite blog sa sadržajem neke hit teme ili nekog niša tržišta na npr engleskom kako bi generisali saobraćaj posetilaca sa engleskog govornog područja i dobili reklame u AdSense blokovima koji imaju veliku cenu.

Cene po kliku u Srbiji mogu ići do 20-30 centi tako da vam je za 100 EUR-a zarade potrebno 500 klikova. Za strane reklame relevantne za posetioce i magične cifre vas deli 10 puta manje klikova.

Realna zarada

Doći će vam ček od Gugla i trebaćete da ga unovčite. Realno procesiranje čekova traje i novac možete očekivati od 20 do 40 dana. Naravno umanjeno za proviziju banke.

Update: tu je i kratka prezentacija sa Blogomanije 2012 koja bolje prikazuje stanje stvari ukoliko želite da zarađujete od reklama. Uvek možete da zarađujete prodavajući nešto a možete samo da uživate u pisanju i stvaranju sadržaja.
[slideshare id=15588375&doc=analytics-adsense-prezentacijablogomanija-121211064235-phpapp01]

2 коментара

Затворено за коментаре.

Exit mobile version