HR

Poverljivo iz kuhinje – vreme čitanja (3)

By Ivan Rečević

February 23, 2012

Entoni Burden – Poverljivo iz kuhinje

Jednom prilikom uhvatio sam TV seriju (pre 3-4 godine) – Poverljivo iz kuhinje – navodno zasnovanu na istinitoj priči. Zabavna i ponekad nadrealna, nije preživela prvu sezonu. Saznao sam da je pisana po knjizi nekog Entoni Burdena.

Zatim se taj Entoni pojavio u serijalu No reservations na Travel kanalu. I dalje nisam obraćao pažnju.

Na kraju sam uhvation The Layover – priču o tome šta raditi po raznim gradovima sveta kada čekate sledeći let. I shvatio da je Entoni prilično ok lik.

A onda sam pročitao knjigu „Poverljivo iz kuhinje„.

I shvatio, da pored sjajne priče o restoranima, kuvarima, drogi, seksu i svim porocima koje možete da vežete za ljudska bića – ova knjiga jeste priča o preduzetnicima.

Možda više o preduzetnicima koji nemaju vremena da se bave finim društveno korisnim aktivnostima, menadžmentom, maženjem i paženjem zaposlenih. Najviše o mikrokosmosima restorana – gde se budućnost i održivost rešava u jednom danu, gde se zaboravlja gde je počeo i završio dan, koliko zaposlenih je prošlo kroz kuhinju u toku par sati…

Iskreno, sjajno štivo.

P.S. Kako je Entoni, mnogo godina proveo kušajući svakave supstance i radio svakakve lude stvari – sada se skrasio. Tako da su mu producenti organizovali mali događaj tokom snimanja serijala „No reservations“. Uživajte.