novegodine.com – projekat (1)

nove godine

nove godine

Jedan od projekata na kojima radimo ovih dana su i novegodine.com (ili ako ste lokal patriota novegodine.rs).

Ovaj projekat je urađen u saradnji sa agenom (web) i huge media-om (marketing). Ideja čitavog projekta je besplatan (frei, free of charge) portal za sve klijente (korisnike) portala kao i organizatore (interfejs/veza) koji žele da ostave informacije o svojim žurkama, zabavama, dočecima za Novu Godinu kao i reprize, Srpsku Novu Godinu i reprizu iste (mnogo zabave na ovim prostorima).

Analizom postojećih tzv portala gdezanovu, najluđanoć, novagod, srećnanova, mojanovagodina (izvor Eniax) došli smo do zaključka da nešto tu nije kako treba.

Iskreno verujemo da su svi ovi „portali“ samo korak u evoluciji marketinga Nove Godine, gde se biznis plan zasniva na prodaji ogromne količine banera (slika, animacioni GIF ili Flash – po tehničkoj želji kreatora portala) koji predstavljaju šumu u kojoj se razuman korisnik koji nije na drogama teško snalazi i ne zna kuda da krene.

Još jedna od stvari koja nam je upala u oči su biznis modeli koji se zasnivaju na malim cenama banera, kontaktima na mobilne telefone ili besplatne email adrese. I često, ne tako jasno, pominjanje gotovine u smislu transakcije između vlasnika portala i organizatora zabava.

RSS izvor

RSS izvor

Naravno, po čemu se meri uspešnost portala? Posetom, profitom (odnos uloženog/zarađenog), kvalitetom sadržaja ili zadovoljstvom korisnika?

Portal kao portal ima pravi potencijal ako pored korisnih informacija šalje pravu marketinšku poruku.

Momci i devojke, koji radite ove portale, svaka čast. Za zemlju Srbiju ste uradili pravi potez i ponudili širokim narodnim masama „nešto“ po bagatelnoj ceni. Samo mislimo da to nije korak napred.

Veliki brendovi, marketinške agencije… žao mi je što nemate sluha da iskoristite potencijal Interneta i ovakvog događaja koji privlači pažnju i nudi kvalitetan sadržaj.

Naravno, vraćamo se banerima. Razmišljajte van granica koje poznajete (eng. thinking out of box) i pobeđujete.

slični članci