Uzorkovanje – iz života – razgovori uz večeru (5)

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje via wikipedia

Mesto: Vivaldi Restoran, Wasterlo Geel, Belgija

Hrana: Losos

Vreme pripreme: dovoljno dugo

Kakva je razlika između ekstra devičanskog ulja ručno ceđenog u neverovatnom pakovanju (zemlja porekla Grčka ili Italija, po želji) i onog dobijenog sa nekog (birajte) od jadranskih ostrva?

  • cena (skoro 2 puta skuplje)
  • kvalitet (probajte da progutate ulje kupljeno u prodavnici i ono „pravo“)
  • količina (ako uspete da kupite/dobijete više od 5-6l godišnje onda ste srećan čovek)

Da li vredi? Uvek.

Mislim da je bitno probati najbolje kako bi znao šta je loše.

Putovanjem u drugu zemlju, radeći za stranu kompaniju, piti vrhunsko vino… sve je to stvar izbora i načina života.

Mnogo toga možete naučiti, i prihvatiti.

Mnogo odbaciti.

Ali će vas iskustvo zauvek promeniti.