Mesto: Vivaldi Restoran, Wasterlo Geel, Belgija
Hrana: Losos
Vreme pripreme: dovoljno dugo
Kakva je razlika između ekstra devičanskog ulja ručno ceđenog u neverovatnom pakovanju (zemlja porekla Grčka ili Italija, po želji) i onog dobijenog sa nekog (birajte) od jadranskih ostrva?
- cena (skoro 2 puta skuplje)
- kvalitet (probajte da progutate ulje kupljeno u prodavnici i ono „pravo“)
- količina (ako uspete da kupite/dobijete više od 5-6l godišnje onda ste srećan čovek)
- …
Da li vredi? Uvek.
Mislim da je bitno probati najbolje kako bi znao šta je loše.
Putovanjem u drugu zemlju, radeći za stranu kompaniju, piti vrhunsko vino… sve je to stvar izbora i načina života.
Mnogo toga možete naučiti, i prihvatiti.
Mnogo odbaciti.
Ali će vas iskustvo zauvek promeniti.