Rad na sivo – razgovori uz večeru (6)

Žana Poliakov PR

Sin mi radi za azijce, 3d animacije i modele. Plaćaju ga ok, preko banke. Nema socijalno, ni penziono, tj staž. Ali mu je ok. Ima za stan, hranu, život. Skoro 30 godina. Ne interesuje ga previše šta će biti sutra. – iz razgovora sa neimenovanim civilom

Slušam čoveka, i znam osobu o kojoj priča. U stvari ne lično, ali znam ljude istog profila, koji funkcionišu iz dana u dan, meseca u mesec, godine u godinu. Ne razmišljajući o svojoj budućnosti.

Uradite nešto za sebe. Promenite nešto. Jednom sam pročitao tekst Žane Poliakov tj zapis od nedelje, 10. juna 2007. koji pokazuje da ne morate biti birokrata (iako je mala doza potrebna) da biste bili preduzetnik. Ako se bojite da će birokratija ubiti vašu kreativnost – budite sigurni da hoće – onoliko koliko želite i dozvolite. Na birokratiju možete gledati kao na pranje sudova. Mora da se desi i cilj je da bude čisto i završeno što pre. Možete kupiti mašinu (angažovati nekoga sa strane) a možete i ručno (lično). Tekst je pravo malo otkriće za kreativne ljude koji se plaše.

Ako ste radni i vredni, mislite o sebi i svojoj budućnosti.