objašnjenje konsaltinga (4) (5)

Sidecar Restaurant

Restoran sa strane vagona – Wendel via Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Konsalting se može uporediti uslugama restorana brze hrane i recimo, veoma dobrog i skupog restorana.

U restoranu brze hrane, očekujete brzu uslugu, hranu koja vas neće ubiti, i nisku cenu.

Sve ovo ćete dobiti uz generička pitanja („da li želite i … (đus, krompiriće, ciljani proizvod dana)“).

U skupom restoranu, ćete dobiti ugođaj, čisto okruženje, kvalitetnu hranu i potpuno zadovoljenje hedonističkih prohteva. Ponudiće vam kvalitetno vino ili alkohol sa posebnim osvrtom na to kako se slaže sa željenim obrokom. Prijatna muzika ili odsustvo iste, će vam vreme provedeno u restoranu upotpuniti.

Prosečnu uslugu možete dobiti svuda, kvalitet retko a ukoliko ih/ga želite moraćete da platite.

Stara jednačina ide ovako

kvalitet = vreme + cena (trošak)