Novi početak

I'm thinking of...

Razmišljam o… od David Rastivo via Flickr (CC BY-SA 2.0)

Pre četiri godine započeo je svoj život ovaj web sajt kao i blog. Nije imao neku ciljanu formu, već je bio mesto komunikacije ekipe iza ove male kompanije sa svetom. Vremenom je postao blog mesto za priču o biznisu, preduzetništvu, ljudskim resursima, knjigama i umetnosti sa jasnom  porukom – najteži posao koji možete da radite u životu je život.

Toliko stvari treba da saznamo, upijemo, naučimo, stvorimo i prenesemo dalje u tako malom vremenskom periodu da je nemoguće ne poistovetiti posao i život. Posao možda jeste aktivnosti koja nam omogućava (kvalitetniji) život ali šta bismo činili sa sobom ako ne bismo imali neku formu rada u rukama?

Najteži posao jeste život.

Kako duži period nisam pisao iz ličnih razloga, imao sam više vremena za druge stvari – razmišljanje o tome kako promeniti/pomoći okolini i društvu.

Došao sam do jedne ideje koju se nadam da će mnogi iskoristiti. Možemo ideju nazvati i društveni eksperiment.

Svake srede između 12 i 13 časova, sledećih mesec dana od 9.marta do 6.aprila, imaću otvorena vrata u Kneginje Ljubice 12, stan 3 (1 sprat), Beograd. Ili putem Skype-a.

Svaki čovek, preduzetnik, student, stariji … može zakazati sastanak sa mnom putem Google Kalendara. Potrebno je poslati „Calendar Event“ na irecevic at gmail tačka com sa predloženim vremenom između 12 i 13 časova. Svaki razgovor može potrajati najviše 30 minuta. Ukoliko nema više ljudi u tom periodu – razgovor se može produžiti do jednog sata.

Ukoliko niste u Beogradu a želite razgovor/sastanak – pošaljite mail sa naslovom: sastanak i ostavite svoje Skype ime kako bih prihvatio poziv.

Šta može očekivati od razgovora?

Možete dobiti savet ili preporuku. Možete naučiti šta vašem biznis planu nedostaje. Dobićete novi par očiju koji gleda na vašu ideju – možda se već pojavila, možda ima realnu rupu, planiranje troškova vam je nerealno…

Na kraju možda vas spojim sa nekim ko ima potrebe baš za vama.

Koja su pravila?

Sastanak nije savetovalište za neodlučne. Očekujem da svaki dolazak i svaka osoba ima za sobom potrošenih par sati razmišljanja, pisanja teksta, beležaka… Ako niste spremni da uložite u svoju ideju ili poslovni plan par sati vremena, da formulišete i proverite da li je realna, kako očekujete da prenesete posao drugima kada vaše kapacitete prevaziđe poslovanje?

Spremite se – imate pola sata mog vremena da proverite svoje teorije i planove. Nemate vremena za opipavanje terena. Dobićete iskrene odgovore i surove istine. Spremite se.

I u slučaju da imate veliku ideju koja zahteva veliki uvod – pošaljite materijal unapred.

Privatnost

Događaje tj sastanke nameravam da prenosim na blogu. Naravno, ne sve – već one zanimljive. Ukoliko ne želite da se neki detalji prenesu to je potrebno napomenuti na početku razgovora.

Ukoliko imate ideju koju biste zaštitili tj plašite se krađe i želite da se obezbedite – zaboravite na takve ideje. Ukoliko ste na nivou ideje a ne realizacije – nemate osnova. Onog trenutka kada realizujete ideju do neke granice imate osnova da se plašite. Tada sam spreman da potpišem NDA i porazgovaram sa vama.

Za sve ostalo – vama treba pomoć a ja sam spreman da je pružim. Iskoristite to.

Najbitnije

Pripremite se za sastanak. Nameravam da eksperiment vodim između 9.marta i 6.aprila 2011.godine. Rezervišite svoje vreme sada.